Jäsentiedote 2022

Perinneyhdistys

Kuurna ry:n JÄSENTIEDOTE

tammikuussa 2022

Arvoisat jäsenet!

Perinteiset loppiaisen pikkujoulut odottavat viime vuoden tapaan vuoroaan, kun koronavirus keksii taas uusia temppuja. Sahdintekoa on silti harrastettu normaaliin tapaan, reilut 70 padallista. Syksyllä ylitettiin 200 000 litran valmistusmäärä. Uusi sekoituspata on otettu käyttöön ja saatu sillä ruuhkia vähennettyä. Hyvää sahtia silläkin tulee, ja tekoprosessia voi hieman säädellä itselle sopivammaksi. Esittelyjä on pidetty kymmenkunta. Omenamehua puristettiin entiseen tapaan.

Vuosikokous pidettiin tänäkin vuonna viiveellä heinäkuussa. Päätettiin jatkaa muutoksitta: puheenjohtajana Ari Kuusimäki, Ilpo Leivo varapuheenjohtajana, sihteerinä Marie Kivimäki ja rahastonhoitajana Hannu Väliviita. Hallituksen kokoonpano on seuraava: Tapio Alatalo, Matti Eloranta, Harri Peltoniemi, Heikki Rajahaka, Ake Teikari, Johannes Vanhatalo ja Jyrki Viitakoski. Jäsenmäärä lähestyy 120:tä. Kahden jäsenen muki nostettiin muisteluiden kera - Simo Pihlajaviidan ja Tuomo Haaviston.

Tiedotus on aina ajankohtainen yhdistysasia. Useimmille on toivottavasti tullut tekstari- tai whatsapp-viestejä esimerkiksi loppusyksynä pidetyistä mukinnostajaisista tai kiittelyjuhlista. Muistutukseksi vielä: whatsapp-viestejä halutessasi tallenna puhelimeesi sihteerin puhelinnumero muodossa + 358 40 864 9466. Jos muoto ei ole oikea, viestit eivät tule perille. Jos yhteystietonne muuttuvat, ilmoitelkaa sihteerille. Ja te, joilla lähestyy 80-vuotispäivä, ilmoittakaa syntymävuotenne, sillä siitä alkaen vapautetaan jäsenmaksusta.

Sahtiopiston nettisivujen uudistus on tullut ajankohtaiseksi. Sahtiopisto-haulla löytyvät edelleen voimassa olevat yhteystiedot ja vanhat sivut, mutta Jarno Alasaaren johdolla työn alla ovat uudet sivut, jonne esimerkiksi kuvien tallentaminen olisi helpompaa.

Toimintapäivänä tehtiin muun muassa eteisen lattia- ja kattoremontti. Keväällä aloitettiin riukuaitaprojekti Lauhansarven ravintolan ympäristössä. Monen kökkäillan jälkeen aita valmistuikin ja saimme siitä hyvästä Isojoen kunnalta 1500 euron avustuksen yhdistyksen toimintaan. Ulkoseinien maalipintoja kohenneltiin myös kesän mittaan.

Perinteiset SM-kisojen karsintakisat pidettiin heinäkuun lopulla. Sahdinvalmistuksen SM-kisoihin Jämille tulikin valittua kymmenen kisailijaa eri kunnista. Heikki Rajahaka melkein sai mestaruuden - häviten yhdellä pisteellä! Heikkiä huomioitiin marraskuisissa kiittelyjuhlissa, jossa muistettiin myös syntymäpäiväsankaria Tuula Harjua, Vuoden Kuurnalaista Ake Teikaria sekä aitakökkäväkeä.

Teatteriretki Tampereelle ("Korpelan kujanjuoksu") tehtiin vuoden odottelun jälkeen elokuussa. Tuttu maalaiskomedia oli pakattu hyväksi esitykseksi. Teatterilounas nautittiin Plevnassa.

Maaliskuussa tulee 21 vuotta ensimmäisestä sahtipaneesta ja Sahtiopiston avajaisista. Keväämmällä varmasti voimme juhlia pikkujoulua ja 21-vuotisjuhlaa. Tutustumisretkiä on myös suunniteltu, sillä toivossa on hyvä elää!

Sahdinmakuisin terveisin

Puheenjohtaja Ari Kuusimäki

0400-158 566 

Sihteeri Marie Kivimäki 

040-864 9466